12:00

Ytterhogdals IK

Bergnäsets AIK - Ytterhogdals IK 3-2

Det blev en trevlig lördag på JIABvallen när serietvåan Ytterhogdal gästade.
Vi tar tag i taktpinnen från avspark och Max gör 1-0 i 10:e minuten. Ytterhogdal försöker ta tag i spelet men hemmalaget står upp på ett bra sätt och är farliga i sina omställningar. Efter 30 minuter lyckas vi med en riktigt vass omställning och Aaron rycker sig loss till ett friläge där han blir "kapad" i skottögonblicket. Domaren dömer hörna och menar att YIKs försvarare spelar på boll. Han träffar säkert bollen också men kapar Aaron i knähöjd och det är färdigspelat för dagen. Tror inte ens den största YIK-supporter hade protesterat om det blåsts straff. Miguel kommer in i Aaron ställe och hinner bara var på plan i två minuter innan han trycker in en retur på ett skott från Max och vi har 2-0 på tavlan efter 35 minuter. Resten av halvleken är ganska jämn och hemmalaget spelar bra försvarsspel när YIK jagar reducering.
YIK startar andra halvlek bestämt och det känns som att de skruvat upp tempot ytterligare. Vi håller oss till vår matchplan och jobbar hårt. Ju längre halvleken går ju mer flyttar YIK fram och skapar en hel del lägen. Men vi står emot på ett bra sätt och Simon är grym i kassen. Vi är dock hela tiden vassa i kontringarna, även om vi också slarvar bort en del fina lägen, och i minut 62 lägger Preciuos kyligt in 3-0 efter fint förarbete av Max. Vi fortsätter kriga och ställa om på ett bra sätt och i 70:e minuten snor Malle, som nyss kommit in, bollen av en försvarare och lyfter den förbi målvakten men tyvärr hinner en YIK-spelare in och rädda på mållinjen. Nu känns det som YIK "skruvar på" ännu mer och vi får försvara oss med allt vi har samtidigt som orken börjar tryta lite grann. Med en kvart kvar får YIK en mycket tveksam frispark strax utanför straffområdet. Simon räddar skottet men 3-1 är ett faktum då YIK spelare är hungrigare på returen. Fortsatt tryck och fortsatt bra försvarsspel gör att vi reder ut det trots att YIK reducerar i 92:a minuten. Grym insats av hela laget och tre härliga poäng.
Nu ser vi fram emot derby på onsdag mot NIK på bortaplan. Matchstart 18.30.